TOITUMISTERAPEUT SELGITAB: need toiduained tekitavad rohkelt gaase!
Liisi Seil, 3. mai 2021
„Palun kirjeldage, millised toiduained tekitavad gaase? Olen 65aastane ja seedimine ei ole enam nii reibas kui vanasti. Muidugi tean, et hapukapsast ja õuna ei tasu süüa, aga puhitust on hakanud tekitama ka täiesti ootamatud asjad – näiteks banaan ja šokolaad. Kas on mingeid kuldreegleid, milliseid toiduaineid peaks sellise kalduvusega vältima?” kirjutab Tiiu lugeja.
Vastab toitumisterapeut Kaia Palumaa:
Ühest vastust on keeruline anda, sest me kõik oleme erinevad ning erinev on ka meie menüü ning elustiil. Samas on teada, et vananedes seedimine aeglustub, keha toodab vähem seedeensüüme, elustiil muutub vähem aktiivsemaks, toidulaud muutub ühekülgsemaks jne.