Parajalt mahlaseks timmitud banaanileib

Kai Kodasma, 3. oktoober 2020

Kui märkate, et koju ostetud banaanid on muutunud tumedaks, siis on õige aeg teha üks banaanileib!

Banaanileib on minu kodus alati kindla peale minek. Eriti pärast seda, kui sain oma retseptis olevad koostisosad täpselt parajaks timmitud, nii et kook tuleb mõnusalt mahlane, meenutades karaskit. 

Sobib hommikusöögiks, vahepalaks või magustoiduks.  

Banaanileib

10 portsjonit

  • 4 küpset banaani
  • 100 g sulatatud võid
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 200 g kookospalmisuhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1,75 klaasi täisteranisujahu
  • 200 g valget šokolaadi
  • 2 peotäit Kreeka pähkleid
  • Eelsoojendage ahi 175 kraadini ja võitage näiteks 9 x 30 cm leivaküpsetusvorm. Purustage suures kausis kahvliga 3 banaani. Lisage sulatatud või, küpsetuspulber, sooda, sool, suhkur, munad ja vanilliekstrakt. Segage ühtlaseks ja lisage vähehaaval jahu. Viimasena lisage hulka valge šokolaadi tükid ja kergelt hakitud Kreeka pähklid. Valage banaanileiva tainas vormi. Lõigake neljas banaan pikuti pooleks ja asetage leivale kaunistuseks. Küpsetage ahjus 45–60 minutit. Banaanileib on valmis, kui nuga jääb proovides puhtaks.

Ettevaatust, valge suhkur! 

Kui kasutate valget suhkrut, siis pange väiksem kogus, sest see teeb leiva magusamaks.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?