HEAD HAPUSAIAPÄEVA! Põhjalik juhis, kuidas isetehtud juuretisega saia küpsetada

Kai Kodasma, 3. aprill 2021

Haputainasai on tõeliselt auväärse ajalooga söögipoolis, mille valmistamise kohta on andmeid juba tuhandete aastate tagant. Pole ka imeks panna, sest põhimõtteliselt on selleks vaja vaid vett, jahu ja aega. Aega kulub palju! Et haputainasaia täiesti algusest peale teha, on esmalt vaja juuretist, mille abil tainas kerkib ja mis lõpuks sellele iseloomulikult hapuka maitse annab. 

Muidugi, kui läheduses on mõni pagarikoda, kus haputainasaia küpsetatakse, võite ka sealt läbi astuda ja paluda endale veidi juuretist kaasa anda. 

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?