ETTEVAATUST, TAINAS! Nende ohtlike haigustekitajate tõttu ei tasu seda mekkida
Koogitainast kokku segades tundub tihti ahvatlev seda maitsta, aga kas see on ikka hea mõte?Munades leiduv salmonella ja jahus pesitsev kolibakter võivad tekitada toidumürgistust ja soolepõletikku.
Toorest tainast üldiselt ei sööda, kuid õige pagar ometi maitseb seda. Mõnele aga selle spetsiifiline maitse just meeldibki.
Peale tainasse lisatud maitseainete — vanilli, kaneeli või sukaadi — ahvatleb seda suhu pistma ka suhkru magus mekk. Nisujahus on oma suhkruid liiga vähe, et saada hea kvaliteediga küpsetist, seepärast peab seda sinna lisama. Peab teadma, et mõningane suhkru tekitamise võime on ka jahul endal. Madala sordi jahul on see küllaldane, aga kõrgema sordi puhul tuleb tainasse kindlasti suhkrut lisada, muidu küpsetis ei kerki ja selle koorik jääb hele.