VÄLJA RABELESID! Jalad alt löönud lahkuminek tõi saatusekaaslased kokku kartulivorste tegema

Katrin Helend-Aaviku, 4. detsember 2022

Kui Rikka Tomani (49) 28 aastat kestnud abielu mullu lõppes, varises ta elu kokku. Et teha teoks oma unistus ja ühtlasi tasuda varajagamisel ekskaasale pool ühise kodu hinnast, hakkas tragi naine kartulivorste tegema. Elu viis teda kokku samuti valusa lahutuse üle elanud Ille Valgmaga (48), kellega nad koos puhuvad nüüd elu sisse Nõiamäe Köögile.

Rikka ja Ille istuvad Raplamaal Nõiamäe talu avaras köögis ja koorivad kartuleid. Pliidiäärel jälgib neid must kass. Ruumi täidab sulnis džässmuusika. Suur veega täidetud kauss on juba pilgeni puhastatud kartuleid täis. Sellest kogusest saab paarkümmend kilo maitsvaid teralise koostisega kartulivorste, kuhu on lisatud ka suitsuliha, sibulat, vorstirohtu ja köömneid.

„Eksabikaasa ütles mulle, et minu söögitegemiskunst ei küündi isegi munapraadimise tasemele. Ta ütles seda küll naljaga, aga ometi trügis ta mind kogu aeg köögist välja,“ meenutab Rikka üht ammust seika. Ja nüüd, oh imet! on just kartulivorstide valmistamine see, mis aitab tal kokku saada varajagamiseks vajalikku summat.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?