TÄHISTAMIST VÄÄRT | 16. september on guacamole-päev
Uskumatu, et rahvusvaheliste päevade hulgast leiab isegi sellise! Kuid järele mõeldes on peamiselt avokaadost koosneva guacamole näol ju tegemist ülimalt maitsva ja läbinisti tervisliku toiduga, mis sobib ühtmoodi hästi nii peolauale kui ka kosutavaks eineks.
Ühe tõeliselt hea avokaadokastme valmistamise kõige keerulisem osa on täiuslikult küpsete ja pehmete viljade leidmine. Avokaado, mis katsudes on kõva, on veel toores. Küps on õrnalt pehme ja ka koor on pruunikat värvi. Päris õige vilja tunneb enamasti ära selle järgi, et kui oksakohast nupp eemaldada, on sealt alt hästi roheline.
Kui täiuslikud avokaadod on leitud, siis polegi enam teha muud, kui need koos teiste koostisosadega kaussi panna ja korralikult läbi segada. Nautige kas traditsioonilisel moel maisikrõpsudega või määrige röstsaia peale!