MITTE AINULT KASULIK! Need inimesed peaksid redise söömist vältima

Mai Maser, 9. juuni 2022

Redis kiirendab ainevahetust, tugevdab immuunsust, parandab nahahaigusi ja leevendab liigesepõletikke, aga kõigile ta siiski ei sobi. Redist peaks vältima need, kel on mao ülihappesus, gastriit või haavandid, neerupõletik ja podagra.

Redis oma erkpunase värvuse ja mahlakusega ahvatleb sööma juba varakevadel. On ka valgeid, lillasid ja rohelisi sorte, aga nende toiteväärtus on väiksem. Mõrkjas maitse tuleb redise sinepiõli sisaldusest, sellepärast ei pruugi ta kõigile meeldida. Eriti kirbe ja terav maitse on kuivas kasvanud redisel.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?