APTEEKER VÕRDLEB: luubi all on klassikalised, kontaktivabad ja plastribaga kraadiklaasid
Kraadimisel on omad eripärad, mida tasub teada. Esiteks tuleb pöörata tähelepanu sellele, kust valitud kraadiklaasiga temperatuuri mõõta saab — kas suust, kaenla alt, kõrvast või pärasoolest. Teiseks tuleks mõelda sellele, millal ja kuidas kraadida. Kehatemperatuuri hindamist võib mõjutada päeva- ja aastaaeg, mõõtmise koht ning kraaditava organismi eripära.
Kõige tihedamini kraaditakse kaenla alt, kus naha temperatuur on reeglina 36-37 kraadi. Samas on kaenla all temperatuur 0,4 kraadi madalam kui suus keele all ja 0,5—0,8 kraadi madalam kui pärasooles.
Eakatel on ainevahetus aeglasem ja seega on ka kehatemperatuur madalam kui noortel. See on madalam ka enne ja pärast söömist. Õhtul on kehatemperatuur veidi, kuid mitte märgatavalt kõrgem kui hommikul — tavaliselt ei ületa see vahe ühte kraadi. Külmematel aastaaegadel on kehatemperatuur 0,1—0,3 kraadi madalam.