STAARI KÖÖGIANKEET | Kirjanik Tiit Aleksejev: esimene oma tomat oli suurim elamus

Kai Kodasma, 3. oktoober 2022

Kirjanik Tiit Aleksejev pajatab, millised toidud kuuluvad tema lemmikute hulka: „Kestvad maitsed pärinevad ikka lapsepõlvest. Kasvasin üles Lõuna-Eestis ja seal olid hinnas järvekaladest valmistatud toidud. Praetud koha ja suitsulatikat hindan seniajani.“

Millised toiduained on alati kodukapis olemas?

Rukkileib ja oliiviõli. Muide, neist kahest saab võimsa energialaksu. Vana-Rooma laevastikus jagati aerude taga olnud meestele oliiviõli sisse kastetud leivatükke, eriti kui laevale oli vaja rammimiseks kiirendust anda. Roomlaste leib oli muidugi nisujahust. Mõnikord tundub mulle, et rukkileib ongi kõige erilisem toiduaine, mida põhja poolt leida. Selles on teatav pühadus.    

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?