STAARI KÖÖGIANKEET | Kirjanik Tiit Aleksejev: esimene oma tomat oli suurim elamus
Kai Kodasma, 3. oktoober 2022
Kirjanik Tiit Aleksejev pajatab, millised toidud kuuluvad tema lemmikute hulka: „Kestvad maitsed pärinevad ikka lapsepõlvest. Kasvasin üles Lõuna-Eestis ja seal olid hinnas järvekaladest valmistatud toidud. Praetud koha ja suitsulatikat hindan seniajani.“
Millised toiduained on alati kodukapis olemas?
Rukkileib ja oliiviõli. Muide, neist kahest saab võimsa energialaksu. Vana-Rooma laevastikus jagati aerude taga olnud meestele oliiviõli sisse kastetud leivatükke, eriti kui laevale oli vaja rammimiseks kiirendust anda. Roomlaste leib oli muidugi nisujahust. Mõnikord tundub mulle, et rukkileib ongi kõige erilisem toiduaine, mida põhja poolt leida. Selles on teatav pühadus.