HEAD PITSAPÄEVA! Proovi valmistada pitsat lillkapsapõhjal

Merilin Siimpoeg, 3. veebruar 2025

Kõigil pitsasõpradel on 9. veebruaril põhjust rõõmustada ja oma lemmikpitsat nautida. Me kõik teame, kuivõrd maitsev ja rahuldust pakkuv võib olla üks juustune pitsa! Ameerika Ühendriikides on see üks populaarsemaid toite, kõigist kõige armastatum on pepperonikattega pitsa.

Pitsa sellisel kujul, nagu seda tunneme, on pärit 19. sajandi Itaaliast Napolist, kus see oli kiire, maitsev ja ka vaesematele taskukohane eine. Pitsa ajalugu ulatub aga tagasi antiikaega, kui hakati valmistama lameleibu, millele pandi peale erinevaid katteid. Arvatakse, et pitsa sõna pärineb kreeka pitta’st, mis tähendab pirukat. 

Üks vahva viis pitsapäeva tähistada on valmistada eriti isuäratav pitsa. Olge kombinatsioonidega loominguline ja katsetage eri maitseid! Mina pakun teile klassikalise nisujahuga pitsapõhja asemel tervislikuma alternatiivi lillkapsapõhjal pitsa, mis sai mõnusalt juustuse katte.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?