KÜÜSLAUGUSELT MAHE | Kuidas lisada väärt vilja nii, et hea maitse ja kasulikud omadused alles jääksid
Kui paljud retseptid soovitavad küüslauku toidu sisse pressida, siis on see küll kiire mugav viis, aga teie ärge nii tehke! Taoline agressiivne kohtlemine purustab küüslaugu rakud ning ensüümide ja eeterlike õlide segunemisel tekib tugevalt vürtsikas lõhn, mida paljud ei talu. Ka rääsub nii saadud mass hapniku toimel väga kiiresti ning meeldiv maitse asendub mõruga.
Oluliselt aeglasemalt ja mõõdukamalt loovutab kuumale roale oma maitse- ja lõhnaomadusi noaga viilutatud või tükeldatud küüslauk. Mida kauem kavatsete küüslauku roas kuumutada, seda suuremaks võite tükid jätta. Eriti vänged eeterlikud õlid haihtuvad kuumutamisel, tänu millele on lõpptulemus meeldivalt mahe.
Imepeeneks lõigake küüslauk aga vinegrettkastmete ja salsade maitsestamiseks. Eriti õrna hõngu saavutate, kui hõõrute serveerimiskaussi poolitatud küüslauguküünega.