14 AASTAT VÕITLUST VÄHIGA | Kaisa Sein: „Ma ei tea, kaua mulle veel elamiseks aega on antud.“

Jaanika Elias, 3. juuli 2022

Kaisa Sein (46) sai neliteist aastat tagasi kolmanda staadiumi rinnavähi diagnoosi, mis tema maailma pea peale pööras. Vahepeal haigus taandus, kuid nüüd on see tagasi. Kaisa on praegu õnnelik iga päeva üle ja pikaajalisi plaane ei tee.

Pärast esimest diagnoosi ja rinna eemaldamist elas Kaisa mitu aastat teadmisega, et temaga on kõik korras. Kuid siis tuli ränk hoop — rinnavähk oli edasi arenenud neljandaks staadiumiks ja olid tekkinud luumetastaasid. 

Kaisa võitlus rinnavähiga algas 32aastaselt, mil tema parem rind hakkas pakitsema. Tunne oli selline, nagu algaks kohe menstruatsioon, kuid see kestis mitu kuud. Kaisa elas tollal Viljandis ja elu oli kiire, sestap lükkas ta arsti juurde minekut kogu aeg edasi. Kui ta läks haiglasse vaatama lapse sünnitanud töökaaslast, astus ta lõpuks sisse ka samas majas asuvasse naistearsti kabinetti, et end kontrollida lasta. „Naistearst katsus ja vaatas mu rindu, aga talle oli õpetatud, et isegi kui patsiendi emal on olnud rinnavähk, siis nii noorelt see ometi välja lüüa ei tohiks. Mu emal avastati rinnavähk ligi 54selt,“ meenutab Kaisa.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?