TIIU TEST | Õige riistaga on kala suitsutada imelihtne
Kala suitsutamine nõuab õigete nõksude teadmist, millest ei või grammigi kõrvale kalduda. Ometi ei pruugi asi õnnestuda isegi siis, kui kulutatud on ööpäev ja krussis närvide rahustuseks pool kasti õlut takkapihta.
Ent julge hundi rind on rasvane. Sellise vanast ajast meelde jäänud elutarkusega varustatud, hankisin paar värsket ja kevadiselt prisket latikat, süütasin tule gaasigrillil ja asusin suitsutuskaste testima.
Tudeerisin alustuseks juhiseid nii veebis kui ka tootepakenditel. Pea oli lõpuks kirju, aga lühikokkuvõte tööprotsessist on järgmine. Hästi värske roogitud kala tuleb vajadusel tükeldada. Mina lõikasin oma latikapurakad kolmeks suureks tükiks. Siis tuleb tükid seest ja väljast soolaga kokku hõõruda ja umbes tunniks toasoojusesse restile nõrguma jätta. Vajadusel võib vahetult enne veel köögipaberiga kuivemaks patsutada. Seejärel panna restile, jättes vahed sisse.