Ettevaatust, hernes! Selles peituv aine võib põhjustada ebameeldivaid kõhugaase
Hernes on väga valgurikas toit ja langetab ka halba kolesterooli. Kaunadena süües on ta laste lemmik, aga maitseb sama hästi täiskasvanutele. Hernes peitub aine, mis pidurdab valkude lagunemist, mistõttu võib see põhjustada ebameeldivaid kõhugaase.
Hernes on populaarne köögivili, mida on kasvatatud 10 000 aastat. Roheline hernes on isuäratav ja kauna krõpsuga lahti murdmine annab juurde toreda elamuse! Hea on süüa ka krõmpsuvat kauna kogu pikkuses.
Rohelise herne ainulaadne valgusisaldus muudab ta suurepäraseks toiduvalikuks veganitele. Näiteks samas koguses keedetud porgandis on valku neli korda vähem. Piisava hulga valkude tarbimine on oluline lihasjõu ja luude tervise hoidmisel. Valgu söömine suurendab söögiisu pärssivate hormoonide taset ja mängib olulist rolli kehakaalu langetamisel ja säilitamisel. Valk kombinatsioonis kiudainetega aeglustab seedimist ja soodustab täiskõhutunnet.