ETTEVAATUST, KARDEMON! Nende haiguste korral tuleb sellega piiri pidada
Kardemon on armastatud vürts, mis toetab närvisüsteemi, parandab meeleolu, leevendab valu ja taastab elujõudu. Kardemoni ei soovitata allergikutele ja sellega peaksid piiri pidama need, keda vaevavad refluks või sapikivid.
Kardemon on hinnatud vürts toidule meeldiva eksootilise aroomi ja maitse andmisel, Skandinaavia on üks suuremaid kardemoni tarbijaid ja India köögis on kardemon tavapärane maitseaine. Seda lisatakse peamiselt magustoidule, kuid kardemon sobib paremini soolastesse roogadesse, kus avaldub eriti intensiivselt selle vürtsi eksootiline maitse. Tänu tugevale omapärasele maitsele ja lõhnale pole seda toidule maitse andmiseks vaja palju lisada.
Lähis-Idas kasutatakse rohelist kardemoni ka kohvi ja tee valmistamisel. Selleks jahvatatakse rohelise kardemoni kupraid koos kohviubadega ja saadud segu keedetakse veega. Toitudes-jookides on kardemoniseemnetel soojendav toime. Kuna need stimuleerivad seedemahlade teket, on neil ka söögiisu tõstev, seedimist soodustav ning mao ülihappesust vähendav toime.