MINU JUURED | Margus Saar – tavalisest eesti kodust pärit telestaar

Siiri Rebane, 3. veebruar 2024

Teleajakirjanik Margus Saar (57) on enda sõnul pärit täiesti tavalisest eesti kodust ja käinud harilikus Tallinna koolis – 8. keskkoolis, seega Pelgulinna poiss. Tugevat sidet tunneb ta ka Pärnuga, kus veetis oma lapsepõlvesuved.

„Esimesed mälestuskillud, võib-olla ka tänu fotodele, on sellest ajast, kui elasin kuni paariaastaseni kesklinnas, telemaja lähedal Kunderi tänavas suures eestiaegses majas, kus meie perel oli paar tuba ühiskorterist,“ meenutab Margus. Sellesse peresse kuulusid peale Marguse vend Urmas, vanemad, vanaema ja tädi.

Teadlikumad mälestused on tal elust Pelgulinnas, kuhu Kunderi tänavalt koliti. „Saime korteri Kolde puiesteele, kus 60ndate aastate lõpus olid valminud uued viiekorruselised paneelmajad. Lasteaed oli meie maja ees. Mu ema oli seal medõde, nii et veetsin palju aega lasteaias ja käisin ema juures lasteaias ka siis, kui juba koolipoiss olin,“ jutustab Margus. Pelgulinn on tema nooruspõlve paik, sealses koolis käis ta edasi ka pärast Mustamäele kolimist. 8. keskkooli I klassi läks Margus koos lasteaiakaaslastega, kellest ta ei tahtnud lahkuda ega ka sealtkandist ära minna. Nii hakkas ta bussiga uue kodu ja kooli vahet sõitma. „Lõpetasin keskkooli koos paljude oma lasteaiakaaslastega. Maal on see tavaline, suures linnas mitte,“ tõdeb ta. Üks Marguse suur sõber oli pinginaaber Andres, kellega koos nad Mustamäelt Pelgulinna koolis käisid. Andresest sai Estonia tüürimees, ta hukkus koos laevaga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?