MAIUSTA MÕNUGA | 21. juuli on kreembrülee päev!
Kai Kodasma, 3. juuli 2021
Kreembrülee on rikkalikult kreemine magustoit, mida katab spetsiaalse põleti abil tekitatud kuldne karamellikiht. Mina hakkasin brüleemagustoite valmistama mõne aasta eest, kui sain köögipõleti jõulukingituseks.
Ütlen ausalt, et ikka üsna mitu satsi läks aia taha, enne kui õnnestus saavutada ideaalse konsistentsiga kreembrülee. Peamine põhjus oli üleküpsetamine, mis muutis siidise kreemi munapudruks.
Teil pole kodus sellist tarvikut? Sama tulemuse saavutate, kui asetate magustoidud ahju ülemisele restile piisavalt kõrge kuumuse alla, et suhkur ära sulaks. Ja kui esimene katsetus lähebki luhta, siis ärge heitke meelt! Proovige uuesti kas madalama temperatuuri või lühema küpsetusajaga ja küllap see rikkalik magustoit õnnestub ka teil.