Kõik toiduõlid ei olegi head: tervislikkus sõltub nendest näitajatest
Toiduõlidel on oma plussid ja miinused, kirjutab Healthline.com. Eri allikatest pärit õlide toiteväärtus, sealhulgas rasvhapete osa ja tüübid võivad oluliselt erineda. Juba see mõjutab oluliselt õli tervislikkust.
Samuti tuleks taime- ja seemneõlisid oma toidulauale valida töötlemisviisi ja suitsemispunkti järgi. Ühtlase selge välimusega ja hinnalt odavamad, aga ka toitaine poolest vaesemad, on rafineeritud õlid. Paremal juhul on need taimedest või seemnetest pressitud, aga osa on ka keemiliste lahuste abil ekstraheeritud. Keemiliselt eraldatud õlisid paljud terviseteadlikud tarbijad väldivad.
Minimaalselt töödeldud külmpressiõlid on enamasti loomuliku maitse ja värviga, ühtlasi hägusad ja sisaldavad setteosakesi. Vajalikud toitaineid on neis palju paremini säilinud, aga kuumuse suhtes on need tundlikumad ja ka rääsuvad kiiremini.