ÄRGE KARTKE ARTIŠOKKI | Mida sellest teha saab ja milleks ta sobib?

Kai Kodasma, 3. veebruar 2022

Artišokk on üks igavesti põneva välimusega leid köögiviljaletis. Kummalise välimusega vili kisub ostma juba uudishimust, aga kas ta ka süüa kõlbab? Mida sellest teha saab ja milleks ta sobib? Teeme tutvust!

Artišokk on meieni jõudnud Vahemere maadest. Iidsetel aegadel peeti seda Kreeka ja Rooma jumalate toiduks, meieni jõudis Itaalia ja Prantsuse köögi kaudu. Korvõieliste sugukonda kuuluva artišoki söödav osa on õisik — aga vaid vahetult enne seda, kui õide puhkeb. Õitsedes muutub puiseks ega ole enam söögikõlblik.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?