Head šokolaadi-mousse’i päeva! Naudi patuvaba šokolaadivahtu

Merilin Siimpoeg, 3. aprill 2023

Mm-m, kellele ei meeldiks šokolaad! Ja kui segada see veel õhulise kreemiga, ei saa tulemus olla muud kui taevalik magustoit. Sellist imelist desserti tunnustatakse šokolaadi-mousse’i päeval.

Sõna mousse tähendab prantsuse keeles vahtu. Šokolaadivahukreem sai Prantsusmaal populaarseks 18. sajandil. Mousse’i valmistamiseks vahustatakse munad, koor või mõlemad vahuseks ja õhuliseks. Seejärel segatakse koostisosad õrnalt kokku sulašokolaadiga ja saadakse kerge kreemjas magusroog.

Jagan teiega ebatraditsioonilise — taimse ja suhkruvaba — šokolaadi-mousse’i retsepti. See sobib ideaalselt kevadesse, kui fookus on tervislikul toitumisel.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?