STAARI KÖÖGIANKEET | Peep Peterson: „Mulle meeldib meeldida kokakunsti kasutades.“
„Mul on maailmast kokku korjatud mitu väga head retsepti: küüslaugu-rosmariini-valge veini kana, fårikål ehk Norra kapsa-lambahautis, tšahhobili ehk Gruusia linnuliharaguu, eestistatud ratatouille ehk köögiviljahautis. Keele viivad need kõik alla! Aga salaja fännan ikka vana head hakklihakastet keedukartuli, porgandi ja hapukurgiga. Eks mul on muidugi oma nõksud, kuidas see hõrk välja kukub,“ räägib poliitik Peep Peterson, millised toidud kuuluvad tema lemmikute hulka.
Millised toiduained on alati kapis olemas?
Natuke pastat, leiba, mett, müslit, sibulat. Jääkülmas on pelmeenid ja midagi nn ministrimenüüst, et kui päev otsa on oldud söömata, aga kojumineku ajaks on poed juba kinni. Siis tuleb mingi külmunud kraam kiiresti esinduslikuks roaks vormistada. Muide, ministriamet on kokandusharrastusele väga kahjulik. Isegi kui mõnel puhkepäeval on aega, võid olla nädala tormamistest liiga väsinud, et loomepuhangut realiseerida. Enda pärast ei hakkakski pingutama, aga kallid inimesed motiveerivad.