SUPID SÜGISE AUKS! Seenesupp röstitud sibulaga, herne-pastinaagisupp sinihallitusjuustuga, kõrvitsasupp suitsujuustuga, peedipüreesupp kitsejuustuga ja röstitud tomati supp

Merilin Siimpoeg, 3. september 2023

Kreemjas ja soojendav supp on vihmasel sügisõhtul ideaalne kosutus. September on parim aeg värskelt valminud peedid, kartulid ja kõrvitsad supiks võluda. 

Püreesuppide valmistamine on väga lihtne. Koostisosi ei pea hakkima pedantselt ühesuurusteks, sest nagunii püreestate need hiljem. Kreemja tulemuse saavutamiseks on vaja vaid head kann- või saumikserit. 

Kreemja tekstuuri saavutamiseks peaks igas supis olema tärkliserikkaid köögivilju, nagu kartul, porgand või kaalikas. Samuti teevad supi tummisemaks kaunviljad, nagu oad, kikerherned ja läätsed. Mõnusa maitse saamiseks lisage supile kindlasti ka koort või juustu. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?