STAARI KÖÖGIANKEET | Hele-Mai Alamaa: kallimaga metsas ühe panni pealt süüa, see on romantikapakett!
Toidusõber Hele-Mai Alamaa räägib, millised road kuuluvad tema lemmikute hulka: „Esimene, mis pähe tuleb: jäägitoit, kus tuleb teha mitte millestki midagi. Mis viga kokata, kui valid turult hiidkrevetisabad, värske koriandri ja käsitsi rullitud pasta! Palju ägedam on ja hasart tekib siis, kui on sibul, tatar, maitseained ja midagi jääkapis-sahvris. Pluss veel toidujupid, mis on üle jäänud – see on juba järgmine tasand.“
Millised toiduained on alati kapis olemas?
Mul on alati kõvasti toitu kodus. Kasuks ei tulnud koroonaaeg, siis viisin kogu oma ärevuse toidupoodi. Koju tulin kärutäie purustatud tomatite, kikerherneste, tuunikala, kapparitega ... Kõigega, mis säilib ning on ka maitsev ja naksakas. Ja nii on see jäänud, pere on ka suur. Alati on meil küüslauku, sibulat, ingverit ja tšillit. Olukorda, kui meil ei oleks võid kapis, ma ei mäleta, seda kulub oma 6-7 pakki nädalas. Vanaema maamune on ka. Pluss konservid ja kuivained, siit saab kokku juba mida iganes.