Apteeker võrdleb: milline toidulisand aitab turgutada mälu?

Yulia Nesterovich, ajakiri Tiiu, 1. juuli 2020

On paratamatu tõsiasi, et vananedes läheb mälu kehvemaks. Isegi alla 50aastastel võib see hakata tasapisi halvenema. Sellepärast tuleb aju pidevalt treenida, näiteks lugeda, õppida võõrkeelseid sõnu või lahendada ristsõnu.

Mälu toetamisel mängib tähtsat rolli toitumine. Aju töös on olulised peamiselt üheksa mineraalainet: magneesium, fosfor, raud, mangaan, naatrium, kaalium, kaltsium, tsink ja boor. Tasakaalustatud toiduga saab inimene oma päevase mineraalainete vajaduse kaetud. Uuringud näitavad ka seda, et tervislik menüü, mis sisaldab rohkelt aed- ja puuvilju ning rasvast kala, aitab vähendada mäluhäirete riski. Tuleb ka piisavalt magada. Unepuudus koormab kogu organismi, kaasa arvatud aju.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?