HEAD PRAEKANA PÄEVA: loe selle hõrgu roa ajalugu ja valmista mõnus praad

Kai Kodasma, ajakiri Tiiu, 1. juuli 2020

Kana praadimise õpetusi leiab juba õige ammusest ajast, IV sajandi Rooma kokaraamatutest. 1730. aastatel sai nii elusast kui ka praekanast teatud mõttes lausa vabaduse sümbol, sest andis afroameerika naistele võimaluse endale raha teenida. Tänapäeval seostub praetud kana ameerikaliku kiirtoiduga, mille tegi kuulsaks möödunud aastal Eestiski uksed avanud restoranikett KFC ehk Kentucky Fried Chicken. 

Kuid kana ei pea olema ohtras õlis praetud ja paksu tainakihiga kaetud! Tervislikum alternatiiv on kuumutada liha väheses õlis ja kasutada pruunika värvuse saavutamiseks ürte ja vürtse. Näiteks kurkumit, mis annab roale kuldse varjundi ja on organismile erakordselt kasulik.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?