SÄÄST VÕI MITTE? Koduste kapsarullide hinnavahe poe omadega võrreldes lööb pahviks

Urve Vilk, 3. veebruar 2023

Kes ei armastaks kapsarulle! See on kodune ja maitsev toit, mis sobib eriti hästi just talvisele toidulauale. Esmapilgul võib kapsarullide tegemine tunduda keerukas, aga vaja on lihtsalt veidi kannatust.

Esmalt tuleb võtta paraja suurusega kapsapea ja uuristada selle juurikas välja terava noaga ümber juure lõigates. Pange kapsapea suurde potti soolasesse vette keema, kuni saab kapsa pealmised lehed kergelt kätte. Eraldage need sedamööda, kuidas need pehmenevad.

Ühe kapsapea kohta kulub rullide tegemiseks umbes 500 grammi hakkliha, 3 dl keedetud riisi, 1 sibul, teelusikatäis soola, pisut pipart ja 40 grammi võid. Keetke riis poolpehmeks. Hakitud sibul praadige kergelt võis. Riis ja hakkliha segage ja maitsestage. Pange igale kapsalehele lusikatäis liha-riisisegu ja keerake leht pakiks kokku. Kui roots on liialt paks, võib selle noaga õhemaks lõigata. Pange rullid ahjuvormi, kallake peale kuuma kapsakeeduvett või puljongit ja lisage võitükikesi. Küpsetage 200kraadises ahjus 50—60 minutit.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?