SUUR MAITSETEST | Õige kimtši teeb suu tuliseks ja seedimisele pai
Kimchi on Koreast pärit vürtsikas hapendatud salat, mida seal on valmistatud juba sajandeid peamiselt Hiina kapsast, aga ka muudest koostisosadest. Viimasel ajal on see nii populaarseks muutunud, et meilgi on poes valik juba päris suur. Mille järele tasub käsi sirutada?
Kimtši on sama tervislik kui meie enda hapukapsas. Hapendamine on iidne võte, mida on traditsiooniliselt kasutatud toidu säilitamiseks. Kääritatud toidus, sealhulgas kimtšis olevad probiootilised bakterid täidavad organismis väga olulist rolli — nad tasakaalustavad ja rikastavad meie seedesüsteemi. Tasakaalus seedesüsteem tagab tugeva immuunsüsteemi ja kaitseb haiguste eest.
Proovisime eri tekstuuri ja teravusastmega kimtšisid ja arutasime, mida neist sobib serveerida omaette roana ja millele võiks midagi mahedat juurde lisada.