HEAD HUMMUSEPÄEVA!

Merilin Siimpoeg, 3. mai 2023

Hummus on Araabia päritolu määre või soolane roog, mis on valmistatud peamiselt keedetud ja purustatud kikerhernestest, tahhiinist ehk seesamiseemnepastast, küüslaugust ja sidrunimahlast. Tulemus on väga toitainerikas ja 100% taimne. Üks esimesi hummuse retsepte on leitud egiptlaste 13. sajandi kokaraamatust. 

Praegusajal on hummus miski, mis kogub toidunautlejate seas üha enam populaarsust. Seda võib määrida saiale-leivale või vrapile, kuid võib süüa ka koos köögiviljadega eraldi roana. 

Suurepärane mõte on pakkuda hummust aiapeo suupistelaual, sest see maitseb kindlasti tervele seltskonnale. Siinse retsepti järgi valmib siidine ja keskmisest vürtsikam hummus, mida on mõnus seveerida näiteks krõbedaks röstitud tortillakolmnurkadega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?