STAARI KÖÖGIANKEET | Merit Raju maitsed ei peluta: „Austraalias maitsesin känguruliha ja Kambodžas ämblikku.“
Kirjanik, joogaõpetaja ja elustiilidisainer Merit Raju räägib, et tema lemmikute hulka kuuluvad aasiapärased ja igasugused soojad taimetoidud ning määrded, nagu hummus või pesto gluteenivabadel seemneleibadel või tatraleival.
Millised toiduained on alati kapis olemas?
Kuivainetest on hirss, tatar, tatrajahu, basmatiriis ja punased läätsed. Sügavkülmikus leidub marju smuuti jaoks, herneid supi lõbusamaks muutmiseks ja mahehakkliha. Pudru maitsestamiseks ja veresuhkru kergitamiseks on datlid ja rosinad, sinna juurde kooreta mandlid veresuhkru stabiliseerimiseks. On ka maitseained ja vürtsid ning sibul, küüslauk ja ingver. Idandamiseks ja toidu sisse lisamiseks on kapis päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemneid, samuti kanepi, brokoli, sinepi ja punase kapsa seemned. Tomat, tšilli ja värske roheline tulevad oma aiast. On ka kartul, porgand, peet, rooskapsas, suvikõrvits, kvaliteetne oliiviõli ja Himaalaja sool.