HEAD VÕILEIVAPÄEVA! Valmistage isuäratavat rikota-soolalõhe võileiba
Pole midagi imestada, et täitsa oma päev on pühendatud võileivale – on see ju üks armastatuim kõhutäide kogu maailmas! Legendi kohaselt leiutas võileiva Sandwichi krahv John Montagu.
Minu enda lemmikvõileibade põhjaks on tavaliselt Rukkipala või kohev hapusaiaviil. Katte valin vastavalt isule ja tujule. Enamasti püüan jälgida, et mu võileival oleks kõike taldrikureegli järgi ehk toitained oleksid tasakaalus. Minu lemmikud on hummus, päikesekuivatatud ja värsked tomatid, mozzarella ja Maasdami tüüpi juust, kimchi, soolakurk, toorsink ja tuunikala-muna-kapparimääre. Kui soovin eriti toekat elamust, sätin leiva peale praemuna, avokaadoviilud ja suitsulõhe. Alati lisan värskeid ürte või idandeid, millega saan oma võileiva täisväärtuslikuks muuta.
Jagan teiega ühte lihtsat toitva rikota-soolalõhe võileiva retsepti.