STAARI KÖÖGIANKEET | Tanel Veenre ehib hommikuputru vitamiinirikaste marjapärlitega
„Julge, kuid tundlik käsi annab köögis parima tulemuse, nii on minu iidolid kaks sõpradest imekokka: Mart Haber ja Hele-Mai Alamaa. Värskete puhaste maitsete vastu ei saa – puravikukaste, värskehapukurk, suitsuahven. Kuna isa tuli eile saarest ja tõi hulga värsket kala, siis tegin sellest suitsukalasalatit ja marineerisin praetud ahvenat – kõike ei jaksanud kohe ära süüa. Selline selge kodune kraam,“ räägib disainer Tanel Veenre oma lemmiktoitudest.
Millised toiduained on alati kapis olemas?
Olen loomult talveks valmistuja, seepärast on mitu kappi täis varusid, millega elaksin ka väga pika talve üle. Peale tavapärase tomatipüree, kookospiima, tumeda šokolaadi, parmesani, kuivainete jne on mul terve kapp kõikvõimalikele kuivatatud puuviljadele-pähklitele – õhtuse magusanälja leevendajaks on viigimarjad, mangod, granaatõunaseemned … Sügavkülm on triiki täis vitamiine, et saaksin hommikusele toorpudrule alati peotäie värvi lisada. Kuna alustan päeva seitsme tassi teega, siis on sügavkülmas ka piparmünt, mida armastan segada rohelise teega.