MAIUSTA SÄÄSTLIKULT! Kondenspiima saab kodus keeta poole odavamalt
Ilmselt pole kedagi, kes poleks kondenspiimaga maiustanud. Seda on mõnus süüa niisama purgist lusikaga või saia ja küpsistega. Kondenspiima saab kasutada magustoitude, näiteks jäätise valmistamiseks, sellega saab maitsestada hommikuputru ja lisada kohvile.
Vähem teatakse, et kondenspiima on kerge ise valmistada. Selleks läheb vaja liitri piima kohta 300 grammi suhkrut ja üks teelusikatäis vanillsuhkrut. Mida rasvasemat piima kasutada, seda paksema ja kreemisema kondenspiima saab ning seda kiirem on keemine. Valage piim koos suhkrutega laia põhjaga potti, sest seal on ülekeemise oht väiksem ja suure keemispinna korral pakseneb piim kiiremini. Keetke aeg-ajalt segades umbes tund aega keskmisel kuumusel, nii et pidevalt toimuks väike mullitamine, kuni segu pakseneb.
Peale keetmist lastakse kondenspiimal jahtuda. Kes soovib pikemalt säilitada, peaks maiuse villima purki ja kohe kaanetama — nii säilib see külmkapis kuni kaks nädalat.