ÄRGE KARTKE BAKLAŽAANI | Valmistage sellest teriyaki'ga imeline roog

Merilin Siimpoeg, 3. september 2024

Baklažaan on tegelikult mari, kuid seda kasutatakse köögiviljana. Baklažaane on mitut liiki. Kõige levinum on sügavlillat värvi ovaalse kujuga vili, mis meenutab suurt pirni. 

Tänapäeval on saadaval ka muid liike, mida sageli nimetatakse Aasia liikideks. Mõne viljad on väikesed nagu munad, teisel pikad ja peenikesed, kolmandal meenutavad viinamarjakobarat. 

Vilja õhukese, sileda ja läikiva koore värvus võib varieeruda tumelillast kuni helelilla, kreemika, valge, rohelise ja oranžini. Kollakasvalge viljaliha on käsnjas ja sisaldab pisikesi pruune söödavaid seemneid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?