SUUR KALAPULGA TEST: milline on maitsev ja krõbe, millises aga kala vaid 22 protsenti

Merilin Siimpoeg, 3. november 2024

Kalapulgad on lihtne eine, mille valmistamisega saab hakkama igaüks, ilma et tal peaks olema akadeemiline kraad kokanduses. Ainult räägitakse, et kalapulgad on väga töödeldud ja kala on neis vähe. Asusime asja uurima.

Kalapulkadega seostub mulle esimesena kooli lõunamenüüs olnud toidukord, kuhu need kuulusid koos riisi ja külma kastmega. Kusjuures see oli üks minu lemmikuid koolitoitude seas. 

Praeguseks on kalapulgad aga veidi unustusehõlma jäänud. Esmalt juba sellepärast, et meie peres lihtsalt ei armastata töödeldud toitu süüa. Kui aga tõesti kiire takka ajab ja tahaks vahel midagi eriti lihtsa vaevaga õhtusöögiks valmistada, siis tasub osale neist võimalus anda! 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?