Tippkokk Angelica Udeküll: „Pannid on lennanud, ma ei salga.“

Haldi Normet, 3. juuni 2025

Fakt, mis esimese hooga ei pruugi pähe tulla: maali- ja teiste auväärt kunstiliikide kõrval troonib võrdväärsena kokakunst. Toidukultuuriga kaasneb külaliste vastuvõtmise ja nendega suhtlemise kunst. See kõik on tippkokk Angelica Udekülli (55) maailm. 

Särava naeratuse ja kadestamisväärse figuuriga Angelica on Michelini 2024. aasta soovitusnimekirjas oleva Wicca restorani peakokk. „Tegelikult suhtun ma pisikese muigega sellisesse väljendisse nagu tippkokk,“ tõrjub ta komplimenti. „Kindlasti ei ole ma ka kusagil kättesaamatus kauguses.“

Angelica reibas olek torkab kohe silma. „Kokanduses ju kogu aeg midagi juhtub, juurde tuleb uusi suundi, tehnikaid, inimesi, nägemusi. Et heal tasemel püsida, tuleb jube kiiresti joosta ja pidevalt, iga jumala päev, sa tegelikult õpid jälle midagi juurde, mis kulmineerubki professionaalsusega,“ põhjendab ta. „Igapäevaelu teeb pingeliseks ilmselt minu natuur, mis tekitab tunde, et rongid lähevad kõik minema ja sul on vaja kõikidele jõuda.“ 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?