TIIU TESTIB | Millised oliivid sobivad ka neile, kes neid muidu ei armasta?

Merilin Siimpoeg, 3. juuni 2025

Oliivid on üks populaarseim valik klassikalisel suupistelaual. Miks mitte täiendada nendega ka suviseid maitseküllaseid istumisi! Testisime poeletilt leitud täidetud oliive.

Poeletil ajab oliivide valik aga silme ees kirjuks. Kas eelistada kivideta või kividega? Kas heledat, punakaspruuni või tumedat oliivi? Või hoopis täidetud oliive?

Kas teadsite, et rohelistel oliividel on tumedatega võrreldes veidi teravam maitse? Viljade küpsedes ja tumenedes suureneb oliivide õlisisaldus ja maitse muutub pehmemaks. Kusjuures vaid ligi 10 protsenti maailmas toodetavatest oliividest konservitakse ehk siis valmistatakse neist niinimetatud lauaoliive. Kõik ülejäänu läheb aga oliiviõliks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?