Konstellöör Tiiu Bolzmann abordist rääkimisest: „Peres olemasolevad lapsed tunnevad energeetiliselt lapsi, kes pole sündinud.“

Janika Tamm, 3. aprill 2024

„Vägivalda on väga palju ja seda peetakse normaalseks. Me sünnime mingisse kohta ja olukorda ning mõtleme, et nii peab olema. Miks ei osata konflikte teistmoodi lahendada?“ küsib rahvusvaheliselt tuntud konstellöör Tiiu Bolzmann (77), kes on elanud ja töötanud paljudes riikides ning asutanud esimese Perekonstellatsioonide Instituudi Ladina-Ameerikas. Praegu elab ta Hamburgis, et olla lähedal oma tütre perele.

Tiiu on sündinud eesti põgenikelaagris Saksamaal ning meenutab, et lapsepõlv seal oli ilus. Inimesed laagris olid ühteaegu nii kurvad kui ka rõõmsad. Eestit õppis ta tundma tänu oma vanaemale, kes rääkis iga päev nuttes kodumaast ja sellest, kuidas ta tahab tagasi minna. Geislingeni laager asus ameeriklaste okupeeritud linnaosades, kust sakslased olid pidanud välja kolima ning oma majad ja asjad eestlastele üle andma. See oli väga keeruline aeg. Kui Tiiu oli kuuene, pidi perekond laagrist ära kolima, sest see pandi kinni.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?