KUS OLED NÜÜD SA? Kadunud inimesi otsiv Aare Rüütel: „Oleme üksteise jaoks olemas.“

Aare Rüütel, SA Kadunud tegevjuht, 3. aprill 2024

Sihtasutus Kadunud on koos paljude vabatahtlikega heategevuslikus korras aidanud teadmata kadunud inimesi otsida alates 2009. aastast. On olnud kurbi ja rõõmsaid leidmisi, aga juhtub ka seda, et inimene jääbki kadunuks. Sihtasutuse tegevjuht ja üks loojaid Aare Rüütel jagab oma mõtteid ajast, pühendumisest, ühtehoidmisest ja lootusest.

Kord ütles mees naisele: „Tead, kallis, ma hakkan väga palju tööd tegema ja kunagi me saame rikkaks.“ Naine vastas talle: „Me oleme juba rikkad, kallis, kuna me oleme üksteise jaoks olemas.“

Ma olen otsinud kadunud inimesi päris pikalt, viisteist viimast aastat teinud seda sihtasutuse Kadunud juhina. Võib öelda, et Eesti on mul risti-põiki läbi sõidetud ja käidud ning on mõndagi, mida olen näinud. Kuid väga tugevalt kõnetab mind see, kui palju selle aja jooksul olen kohanud ja näinud inimesi, kes on üksteise jaoks olemas. Olen kadunud inimeste otsimiste ajal näinud tugevalt kokkuhoidvaid perekondi, sõpruskondi, imelisi töökollektiive ja külaelanikke ning ääretult palju vabatahtlikke. Vabatahtlikud on enamasti need, kes ei tunne kadunuks jäänud inimest, kuid tulevad appi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?