Targalt valitud grill võib söögitegemisel abiks olla aasta ringi
Eestlane on grillirahvas – seda ei pea kellelegi enam tõestama, sest kohe, kui kevadilm soosib, tõstetakse grillid õue ja pannakse liha marineerima. Hea grill on küll kallis, aga teenib kogu elu, seda saab kasutada aasta läbi ja kaugeltki mitte vaid grillimiseks.
Ööbiku Gastronoomiatalu rajaja ja peremees Ants Uustalu on seisukohal, et grillimisel annavad kõige ehedama maitse söed. „Toit valmib söegrillil kõige autentsema maitsega. Kunagi tehti ju kogu toit lõkkel. Neile, kes austavad toitu ja maitseid, on ainus valik söegrill,“ ütleb ta. Kui süüa tehakse ainult oma perele, pole väga suurt grilli vaja, kui aga korraldatakse ka aiapidusid 10–12 sõbrale, tasuks valida suurem.
„Kuigi kiputakse arvama, et söegrilliga kulub palju aega ning see vajab ka palju hooldust, pole asi tegelikult kaugeltki nii hull,“ ütleb Uustalu. „Gaasigrill vajab rohkem hoolt ja pesu ja neil esineb rikkeid märksa sagedamini – viie-kuue aastaga võib see olla juba nii puru, et peab uue ostma. Aga mina kasutan oma keraamilist söegrilli iga päev alates 2010. aastast ja probleeme pole tekkinud.“