STAARI KÖÖGIANKEET | Sekspositiivi eestvedaja Kristina Birk-Vellemaa: „Beseerull on nii hästi käes, et restoranis seda ei telli!“
„Ma olen väga mitmekülgne sööja ja lemmikuid on palju. Need ka muutuvad aastaaegade vaheldudes. Kevadel ja suvel kaldub valik salatite ja värske toidu poole,“ räägib seksuoloog Kristina Birk-Vellemaa.
Burrata on salatites mu suur lemmik ning suvel on marjad, puuviljad ja värsked köögiviljad alati esimene valik. Sügisel ja talvel naudin hautisi ja tummiseid suppe, kooke ja pirukaid. Kui väljas söön, valin enamasti midagi lihavaba. Kodus kokates tuleb arvestada kuni kuue sööjaga ja menüü on selline, mis sobib ka 4–19aastastele lastele.
Ma olen väga-väga suur kokkaja, see on mu hobi, rõõm, lõõgastus ja lohutus. Eri aegadel on selleks küll aega erinevalt käes. Esimestel koroona-kuudel kokkasin nagu homset poleks – ciabatta´dest ürdivõideni ja foccaccia´st majoneesini. Praeguseks tuleb tänu kogemuste rikkusele, intuitsioonile ja retseptide tajumisele enamik roogi hästi välja. Muide neile, keda huvitab, kuidas ja miks miski sobib omavahel, soovitan Marty Jopsoni „Toiduteadust“. Lihtne, aga põnev ja teaduslik lugemine.