Head vahtrasiirupipäeva! Valmistage üks kosutav late

Merilin Siimpoeg, 3. detsember 2024

Vahtrasiirupil on ainulaadselt rikkalik, kergelt karamelline maitse. Lisaks magususele on tal ka kerge suitsune või pähkline alatoon, mis annab sellele tavalisest siirupist sügavama nüansi.

Peaaegu kogu maailma vahtrasiirup toodetakse Kanadas ja Ameerika Ühendriikides. Esimesena hakkasid vahtrapuude mahlast siirupit valmistama Põhja-Ameerika kirdeosa põlisrahvad. Euroopast tulnud asunikud täiustasid tootmismeetodeid. 

Vahtrasiirupit kasutatakse sageli pannkookide, vahvlite, Prantsuse röstsaia, kaerahelbepudru ning paljude muude magusate ja soolaste toitude maitsestamiseks. Seda lisatakse ka küpsetistesse ja jookidesse. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?