STAARI KÖÖGIANKEET | Õie Pritson: mu külmkapp on alati äärest ääreni täis
„Arvestades seda, et olen käinud läbi pika ja huvitava elu, olen saanud maitsta ka kõikvõimalikke toite laiast maailmast. Kui vanasti polnud paljut meil olemaski, siis praegu on letid paradiisitoiduaineid täis. Ole mees ja vaarita! Tänu sellele ongi minu toidulaual ülekaalus lihtsalt lahti lõigatav värske toit. Sinna juurde kuumaõhufritüüris valmistatud aedvili ja mingi väga hea lihatükk. Kasutan üldse palju kuumaõhufritüüri, sest hoian viimasel ajal rasvaga kokku. Mulle lihtsalt ei maitse rasvased toidud,“ räägib kondiiter ja „MasterChef Eesti“ kohtunik Õie Pritson, mis on tema lemmiktoidud.
Millised toiduained on alati kapis olemas?
Mu külmkapp on äärest ääreni toitu täis. Seal on värsked aed- ja köögiviljad: miniporgand, kurk, eri värvi tomatid, paprika, redis, salat, suvikõrvits jne. Puuviljadest kodumaine õun, värsked marjad, kiivi, granaatõun, sidrun, apelsin. Puuvilju lõikan lahti iga toidukorra juurde, meile abikaasaga väga maitseb. Kuna teeme igal hommikul ka smuutit, siis vajaminev tooraine on minigripikottides ette valmistatud. Samuti on täispiima, keefirit, Kreeka jogurtit, hapukoort, kohupiima, mune, kohukesi, mahla, kanaliha, heeringat, kastmeid. Sügavkülm on täis ettevalmistatud toiduaineid: sellerit, avokaadot, spinatit, õunakuubikuid, marju, sidruni- ja astelpajukuubikuid.