HEAD SPARGLIPÄEVA! Valmista mõnus spargli-rediseroog sinepikastmega

Merilin Siimpoeg, 3. mai 2025

Toidupoest võib sparglit saada küll aasta läbi, kuid just maikuu on imeline aeg selle nautimiseks. Hiliskevadest suve alguseni on õrn ja krõmps spargel oma parimas väes, maitstes hästi hõrguna ja natuke nagu magushernes.

Spargel võib olla roheline või valge. Roheline kasvab maa peal ning värvub tänu päikesele. Roheline spargel on ka intensiivsema maitsega. Valge osa seevastu kasvab üleni mulla all ja seetõttu ka ei värvu. 

Rohkelt valku, vitamiine ja mineraalaineid sisaldav spargel sobib aurutatuna või peekonisse mässituna ahjuliha kõrvale, teinekord on teda hea nautida aga hoopis segasalatis. Mina armastan sparglit süüa hommikusöögiks koos pošeeritud muna, soolalõhe ja peotäie värskete võrsetega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?