STAARI KÖÖGIANKEET | Tuuli Roosma: „Reisilt tulles teeme kohe keedukartulit heeringaga.“
Merilin Siimpoeg, 3. juuni 2024
„Pikalt reisilt tulles on esimene söök, mida kohe teeme, keedukartul heeringa, sibula, muna ja hapukoorega. Peale ohtralt tilli ja rohelist sibulat. See on selline reegel ja traditsioon ja tõepoolest, nii isutab ka. Lemmikud on ka esimene suvine kartul põllult otse potti ja võiga lauale. Keefir riivitud peediga viib keele alla. Kergelt aurutatud lillkapsas võiga. Puuküttega ahjus küpsetatud haug. Terav kapsasupp küüslauguga,“ räägib teleajakirjanik Tuuli Roosma.
Millised toiduained on alati kapis olemas?
Kapsas, porgand, sibul, küüslauk – nende olemasolul saab alati toidu lauale. Kui ma peaks eluaeg sööma ainult üht toiduainet, siis valiksingi kapsa. Sellest saab teha suppi, salatit, praadi, magustoitu. Tõeliselt terviklik ja vägev toit.