Head smuutipäeva! Valmista üks kosutav selleri-pirnimahedik
Tundub loomulik, et 1920. aastatel alguse saanud smuutide võidukäik langes kokku elektriblenderi leiutamisega. USA lääneosariikide tervisliku toidu poed hakkasid maitsvaid toitvaid jooke valmistama just kannmikseriga. Retseptid võisid olla pärit Brasiiliast, kus püreestatud puuviljajoogid on tavalised. Eesmärk võis olla ka pakkuda tervislikumat alternatiivi jäätisekokteilile. Sellest ajast saadik, kui inimesed on üha enam huvitatud tervislikust toitumisest, on maitsvate ja toitvate smuutide populaarsus aina kasvamas.
Seejuures võib smuuti asendada tervet toidukorda. Magusad marjad ja puuviljad tasakaalustage alati mõne rohelise köögiviljaga, milleks sobivad hästi näiteks spinat või lehtkapsas. Kui lisate veel veidi avokaadot, saate ka olulised rasvad kätte. Nutikas on rikastada smuutisid aeg-ajalt mõne kvaliteetse supertoiduseguga, mis sisaldab näiteks tšiia- või kanepiseemneid.
Värskendav selleri-pirnismuuti