SUUR KOMBUCHA TEST | Kombucha: vanatädi purgist pärit teeseen on tagasi moodsal moel. Milline mekib paremini?
Kombucha ehk teeseenejook on kergelt happeline värskendav rüübe, mida saadakse suhkruga magustatud musta või rohelise tee fermenteerimisel teeseenega. Teeseene moodustavad äädikhappebakterite ja pärmseente sümbiootilised kultuurid. Maitselt meenutab jook kihisevat õunasiidrit.
Seoses teeseenejoogiga meenub mulle esimesena minu terviseteadliku vanatädi köögis olnud mahukas purk, mille sees oli päris jõle ja tülgastavalt kallerdav beežikasroheline seen. Ta mainis mulle, et see on maru kasulik kraam, probiootiliste bakteritega ja puha, mõjub kõhule hästi. Mäletan, et oma äraoleku ajal palus ta mul seda seent aeg-ajalt toita ehk siis lisada suhkruga segatud värsket jasmiiniteed. Vanatädile meeldis just jasmiinitee, kuid sobib ka muu.
Mina seenejoogist just vaimustuses ei olnud, nüüd aga naudin seda hea meelega. Eriti suvel ja jahedalt!