Head peekonipäeva! Valmistage sel puhul krõbedaid peekoni-lehttainakeerde
Merilin Siimpoeg, 3. august 2024
Peekonisõbra päev on pühendatud sealihast lõigatud populaarsele soolasele maiusele. Ameerika Ühendriikides viitab peekon sea kõhulihale, seljaosast saadut nimetatakse Kanada peekoniks. Sea kõhu- või seljaliha vinnutatakse soolaga ja kuivatatakse, seejärel keedetakse või suitsutatakse enamasti hikkori-, meskviit- või vahtrapuusöega. Maitseks võidakse lisada näiteks pruuni suhkrut või vahtrasiirupit.
Pannil praetud peekon on populaarne hommikusöögina, võileival, salati lisandina ja muudes toitudes. Minule meeldib krõbedat peekonit süüa vahel hommikuti praemuna või omletiga, kuid kiiresti ja lihtsalt valmivad ka krõbedad peekonikeerud lehttainas.
Lihtsad peekoni-lehttainakeerud