STAARI KÖÖGIANKEET | Tiina Saar-Veelmaa: paras kunst on teha pastamasinaga õhulisi spagette

Merilin Siimpoeg, 3. jaanuar 2025

Psühholoog Tiina Saar-Veelmaa nendib, et on suur kalasõber: „Suvel, kui kalamehelt siiga saab, siis on jumalik soolasiiavõileib kohaliku käsitööleiva ja värske oma aia tilliga. Kala, olgu küpsetatud või grillitud, on meie pere laual aasta läbi.“ Sügist aga ei kujutaks ta ette vürtsikate pajaroogadeta, olgu siis läätsede või juurviljadega. „Pühapäevahommikut ei kujuta ma ette hapusaia, croissant’ide või omatehtud pannkookideta.“

Millised toiduained on alati kapis olemas?

Kapis on ghee, Kreeka grilljuust, talumunad, oliivid, kõvajuust, caprino, päikesekuivatatud tomatid, soja, juurikad, sidrun, kurk, tomatid, avokaado, kaerapiim. Meil on alati ka tatart, läätsesid, moose, mett, soolaseeni. Kindlasti on mul kapis häid kohviube, millest värskelt jahvatatud pulbrist kannukohvi teha, ja omakorjatud teetaimi nurmenukkudest angervaksani.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?