Itaalia toitu armastav peakokk leiab toorained supermarketist

Eha Kruus, 3. oktoober 2024

Soomlane Joonas Maunula, kes töötab Tallinki laevade loov-peakokana, on nii pühendunud Itaalia toidu fänn, et ta isegi ei mäleta, millal see armastus tal alguse sai. Tema kodus on pasta carbonara’d ja bolognese’d söögiks iga päev.

Joonas sai kokaameti päranduseks oma isalt. „Kuna tegime isaga koos kodus süüa, sealhulgas tihti Itaalia roogasid, siis olen neid valmistanud juba lapsest peale. Eriti palju valmistasime pasta carbonara’t. Tegin neid toite hästi palju ka kokakoolis ja kui õppisin veel pool aastat Itaalias Cremonas, süvenes see armastus veelgi.“

Ka Joonase enda lapsed sööks vaid pastat! „Eile, kui läksin paariks päevaks tööle, tegin neile toidu ette,“ räägib peakokk, kes esimese poole nädalast töötab Tallinnas. „Tütar palus, et teeksin bolognese’t. Meie peres on nii, et kui toit, siis ikka pasta,“ muheleb mees. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?