„Olen kogu elu proovinud kaalu langetada.“ Diana kaotas lõpuks 42 kilo ja see päästis ta ratastoolist

Janika Tamm, 3. oktoober 2024

Diana Haak (63) kaalus 108 kilo ning vajas kohest põlveliigese vahetuse operatsiooni. Arst aga keeldus, kuna ka uus liiges poleks sellise keharaskuse juures pikalt vastu pidanud. Igapäevane elu oli võimalik vaid tänu vererõhutablettidele ja valuvaigistitele ning mure tervise pärast suurenes iga päevaga.

Lisakilod hakkasid Dianal tasapisi kogunema pärast laste sündi. „Ma proovisin kõike. Käisin kaalujälgijate rühmas, jõin igasuguseid teesid, käisin jõusaalis ja kõndimas.“ Jõusaalis läks Diana treeningutega veidi liiale ning tegi endale viga. Tütrega koos treenides tahtis ta ikka üha suuremaid raskusi kasutada, mis lõppes sellega, et põlved olid nii valusad, et enam kõndimas käia ei saanud. „Ma olen kogu elu proovinud kaalu langetada. Tulemusi oli, kuid need kestsid kuni esimese kõrvalekaldumiseni ning siis hakkas kaal uuesti ja väga kiiresti tagasi tulema. Kogu see toidu kaalumine ja planeerimine hakkas lõpuks ka psüühikale ja mul ei jätkunud selle kõige jaoks enam aega. Mingi hetk lõin käega ja mõtlesin, et mis seal ikka, ju ma olengi siis paksuks loodud,“ meenutab ta.

Diana lisab, et teised inimesed polnud teda kunagi otseselt paksuks pidanud, vaid olid harjunud, et ta ongi selline suurem. Isegi praegu öeldakse talle, et ega ta varem ka paks ei olnud. „Ma olin selline, nagu ma olin ja kõik olid harjunud,“ selgitab ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?